کتاب «مذاکره برای بقا: روابط غیرنظامیان و شورشیان در افغانستان»؛ نوشته اشلی جکسون
۱۳ اسد (مرداد) ۱۴۰۰ – ۴/ ۸/ ۲۰۲۱
– عنوان کتاب: « مذاکره برای بقا: روابط غیرنظامیان و شورشیان در افغانستان»
– نویسنده: اشلی جکسون
– ناشر: Hurst
– سال انتشار: ۲۰۲۱
– زبان: انگلیسی
– تعداد صفحات: ۳۲۸
اشلی جکسون مدیر مرکز مطالعه گروه های مسلح در موسسه توسعه خارج از کشور است. او بیش از یک دهه در افغانستان کار کرده و مقالات زیادی نیز در مورد طالبان منتشر نموده است. تحقیقات و سیاست های کاری اشلی به طور گسترده بر گروه های مسلح، درگیری ها، ایجاد صلح، اقتصاد سیاسی، مسائل بشردوستانه و کمک های بین المللی متمرکز است.
او کار خود را به عنوان امدادگر در جنوب شرقی آسیا و سپس افغانستان، با صلیب سرخ، آکسفام و وزارت امور سیاسی سازمان ملل متحد آغاز کرد. وی در زمینه مذاکره با گروه های مسلح به طور گسترده نوشته و به آژانس های مختلف سازمان ملل متحد، سازمان های مردم نهاد و دولت ها در مورد دسترسی بشردوستانه و میانجیگری درگیری ها مشاوره داده است.
بررسی جدید نمایندگی غیرنظامیان و قدرت چانه زنی، نشان می دهد که چگونه کسانی که زیر سلطه طالبان زندگی می کنند روند شورش را شکل داده اند. با گذشت دو دهه از حادثه ۱۱ سپتامبر، طالبان بیش از نیمی از افغانستان را در کنترل خود دارد. تعداد کمی چنین نتیجه ای را پیش بینی کرده بودند و درک کمی در مورد نحوه زندگی افغانستانی های ساکن در قلمرو طالبان تحت حاکمیت شورشیان وجود دارد.
بر اساس بیش از ۴۰۰ مصاحبه با طالبان و غیرنظامیان، این کتاب روایت می کند که چگونه غیرنظامیان نه تنها برای بقای خود با طالبان چانه زنی کرده اند، بلکه در نهایت بر روند جنگ در افغانستان نیز تأثیر گذاشته اند. در حالی که طالبان قدرت خشونت را در دست دارند، با این وجود به غیرنظامیان به عنوان کسانی برای پیروی از اقتدار طالبان نیاز دارند. شهروندان غیرنظامی نیز چه از لحاظ راهبردی و چه از نظر ضرورت، از این وابستگی به اطاعت خود به منظور تأثیرگذاری بر رفتار طالبان استفاده کرده اند.
با به چالش کشیدن باورهای رایج درباره غیرنظامیان در زمان جنگ، کتاب «مذاکره برای بقا» یک مدل جدید برای درک چگونگی شکل گیری رفتار شورشیان توسط نهادهای غیرنظامی ارائه می دهد. همچنین بینش به موقع از استراتژی و اهداف طالبان را ارائه می دهد و توضیح می دهد که چگونه این سازمان تا این حد در میدان نبرد و در مذاکرات صلح پیروز شده است. در حالی که آینده افغانستان عمیقاً غیرقابل پیش بینی است، یک یقین وجود دارد: درک و شناخت طالبان و چگونگی زنده ماندن غیرنظامیان از حکومت آنها بسیار مهم است.
مطالب زیر برگرفته از وب سایت هایی قابل دسترس از طریق لینک های زیر می باشد:
https://www.goodreads.com
https://www.foyles.co.uk